BMW’de mühendis olarak çalışan Muammer Özkul, geliştirdiği cihaz ile daha önce beş dakikada yapılan işlemi, bir dakikaya indirmeyi başardı.
BMW Otomobil Fabikası’nın ERGE bölümünde mühendis olarak görev yapan Muammer Özkul, bulduğu sistemle hem doktora çalışması yaptı, hem de BMW üretimine büyük katkı sağladı. Muammer Özkul doktora diplomasını üniversite hocası Prof. Dr. Thomas Wunderlichi elinden aldı. Özkul’u bu mutlu gününde Senem Özkul yalnız bırakmadı. ALMANYA’nın otomobil devi BMW’de mühendis olarak çalışan Muammer Özkul, geliştirdiği bilgisayar denetimli optik kontrol cihazı ile daha önce beş dakikada yapılan işlemi, bir dakikaya indirmeyi sağladı. Kaporta üretiminde çığır açan buluşuyla BMW’ye milyonlaca Euro tasarruf sağlayan Özkul, şirkette el üstünde tutuluyor. 31 yaşındaki Nazilli doğumlu Özkul, BMW Group-Münih’te Araştırma ve Geliştirme Bölümü’nde endüstriyel ölçmeler alanında çalışıyor. Hataları tespit etmenin sensor optik yöntemle yapılmasının daha verimli olacağını düşünen Özkul, “Otomobilin üretim aşamasında yüzey kaliteyi artıracak sistem” konulu doktora çalışmasını başarıyla hayata geçirdi.
Yeni optik kontrol
Tasarlanan yeni kontrol cihazı BMW otomobillerinin üretiminde devreye sokuldu. Özkul “Yeni sistemle sadece üretimin ilk aşamasındaki yüzeysel hatalar bulunmuyor; bu hataların arabanın en son aşamasında devam edip etmeyeceğı önceden tespit ediliyor. Normalde bantta çalışan bir kişinin beş dakikada yaptığı değerlendirme süresi bir dakikaya düştü" dedi.
Merhaba, Milano’da yaşayan başarılı bir Türk’ün hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum. İletişim kurarsanız sevinirim.