Hollanda’da Öğrenci Dilara Bilgiç, demokrasi hakkında yazdığı kitap sonrası Başbakanlık’ta ağırlandı.
Hollanda’da yaşayan başarılı öğrenci Dilara Bilgiç, demokrasi hakkında yazdığı kitap sonrası Başbakanlık’ta ağırlandı.
Hollanda’da yaşayan 18 yaşındaki başarılı öğrenci Dilara Bilgiç, demokrasi hakkında 112 sayfalık “kara kutu demokrasi” adlı bir kitap yazdı. Başarılı öğrencinin Hollanda siyasetindeki problemlerle alakalı yazdığı Hollandaca kitap, Hollanda siyasetinin de dikkatini çekti. Buna göre Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Bilgiç’i Başbakanlık’ta ağırladı.
“BAŞBAKAN RUTTE’NİN KİTABIMA İLGİ DUYMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ”
Camia Haber’e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dilara Bilgiç, Başbakan Rutte’nin kitabına ilgi duyup, değer vermesinin çok hoşuma gittiğini belirtirken, aralarında güzel bir konuşma geçtiğini belirtti. Başbakanın kendisine, “Yarın bir gün seni eleştirilen olacaktır, önemli değil. Beni de eleştiren oluyor. Git sor, konuş, eleştiren kişiyi anlamaya çalış.” dediğini de ve bu nasihatın da kendisinin çok hoşuna gittiğinin altını çizdi.
“İKİNCİ KİTAPTA KENDİ HİKÂYEMİ YAZMAYI PLANLIYORUM”
İlk kitabının bu kadar ses getireceğini ummadığını da belirten Bilgiç, “Toplumsal sorunlara ve demokrasi çıkmazlarına çözümler üretim denememe bir ikinci kitap daha eklemeyi düşünüyorum. İkinci kitapta hikâyeyi kendime çevirip, kendi hikâyemi yazmayı planlıyorum. Kitapta farklı kültürlerin buluşmasını ve tanışmasını okuyabileceksiniz.” diye kaydetti.
“HERKESİN KENDİNE AİT KALİTELİ YETENEKLERİ VARDIR”
Her zaman, “Yaşadığım topluma kimliğimi nasıl tanıtabilirim ve nasıl katkıda bulunabilirim” gibi sorulara kafa yorduğunu da belirten Bilgiç, Avrupa’daki Türkiye kökenli gençlere de önemli önerilerde bulundu: “Azimli olunursa, buradaki iki kültürün barışıık olduğu bir şekilde yaşanabileceğine ve bir çok başarıya imza atılabileceğine inanıyorum. Herkesin kendine ait kaliteli yetenekleri vardır, önemli olan bence o kaliteyi keşfetmek.”
Söz konusu kitapta Dilara Bilgiç, “demokrasimizi nasıl iyileştirebiliriz?”, “verimliliğini nasıl arttırabiliriz” ve “siyasi sistemimizi nasıl daha adil ve çoğulcu hale getirebiliriz” gibi sorulara cevaplar arıyor.