İki Türk Kadın Yazarın Almanya Zaferi
Stephen King, Kelly Cathy, Mehta Gita, Agatha Christie, John Fotopoulsa, Pamela Kaufman, Carolly Erickson gibi dünyanın önde gelen yazarlarını sollayan iki Türk yazarı Almanya’da en çok satan yabancı eser listesinde zirveyi zorluyor..
Gazeteci Nurten Ertul’un yazdığı ve NESA yayın gurubunca basılan “Kimlik” adlı tarihi roman ve Esmahan Aykol’un Merkez Yayınlarından çıkan “Savrulanlar” adlı eseri Almanya’nın önde gelen kitapevi HeBIS’in katalog listesine girdi… Almanya’nın büyük kitapevlerinden HeBIS Türkiye’de geçtiğimiz yıl içinde yayınlanan bir takım kitapları da satış listesine aldı.
Gazeteci Nurten Ertul’un Türkiye’de ve Kuzey Yunanistan’da yaşayan Karamanlıları anlattığı “Kimlik” adlı tarihi romanı ile Yazar Esmahan Aykol’un “Savrulanlar” isimli eseri HeBIS’ın katalog listesine girebilmeyi başardı. Almanya’da yaşayan Türkler’in yanı sıra Türkçe bilen Avrupa vatandaşlarının da internet üzerinden sipariş verdikleri HeBIS’te Ertul’un, “Kimliği” ikinci sıraya yerleşirken, Esmahan Aykol’un Savrulanları dördüncü sırada yer almakta.
Dünya kitaplarının arasındalar
Stephen King, Kelly Cathy, Mehta Gita, Agatha Christie, John Fotopoulsa, Pamela Kaufman, Carolly Erickson gibi dünyanın önde gelen yazarlarının kitaplarının bulunduğu yayınevinde İstanbul’dan da Ertul ile Aykol aynı kategoride yer alıyor. Gazeteci Nurten Ertul ilk romanı “Kimlik”le HeBIS’e girmeyi başarırken, Esmahan Aykol’un “Savrulanlar” dışında geçtiğimiz yıllar yayınlanan diğer iki kitabı da Almanca çevirileriyle katalogda bulunuyor.
Bravo… İki yazara da
her iki kitabın konusu da cok ilginç. Özellille Nurten ertul/un kimlik/ini okudum.
Fuego?
Esmahan Aykol’un resmi yanlış konmuş. Bunun düzeltilmesini bekliyorum. Savrulanlar büyük emek sonucu oluşturulmuş görkemli bir yapıt. Kutlarım.
Esmahan Aykol\\\’un bir sürü resmi var google\\\’da . Fakat bunlardan hiçbirine benzemeyen bir resim koymuşsunuz. Koyduğunuz resim Esmahan Aykol\\\’un değil.
Esmahan çok güzel bir hanım. galiba fotoğraflar karıþmıþ. Nurten Ertul’un da baþka bir yerde resmi yok.